17.1.07

III. salonek: Invaze na san-san

Program salonku byl 2 dny před začátkem ohrožen. Radek Nechanický, 6. dan a hlavní lektor našeho salonku ohlásil nemoc, trápilo jej nachlazení a témeř 4O °C horečky. Na poslední chvíli jsme zajistili zastoupení více než důstojné - přednášky se ujal Vladimír Daněk, 6. dan! Náš salonek se tak může pochlubit dalším renomovaným přednášejícím.
Na Vláďovu lekci přišlo letos rekordních 16 posluchačů. Vláďa pojal téma především jako rozvoj základních joseki a velmi záhy "nachytal na hruškách" i nejsilnější přítomné posluchače (několik 1. kyú). Jedním z příštích témat se i díky tomuto objevu určitě stanou i problémy života a smrti. Téma určitě zaujalo hráče celého spektra přítomných tříd - mohu to tvrdit zcela zodpovědně: protože obě hranice - 1k-19k - tvořily moje děcka :-) a Lukáš i Anička se tvářili velmi spokojeně. Anička byla dokonce poprvé a přislíbila další účast.
Máme za sebou další pěknou přednášku, zároveň bych rád poděkoval Vláďovi za opravdu pružnou reakci a pomoc, o přednášce se dozvěděl den předem!

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Musím uznat, že toto byla zatím jasně nejlepší a skvěle připravená přednáška. Systematicky vedená, mělo to hlavu a patu.
Tím ovšem nechci nijak snižovat význam výborných předchozích přednášek Radka a jako spolukomentátora i Honzy Hory.